Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен ще се състезава в Германия

Райконен ще се състезава в Германия

51
0
Кими Райконен

Кими Райконен претърпя тежък удар днес на пистата Силвърстоун и ще пропусне теста там в следващите дни, но ще се състезава в Германия. Това бе потвърдено от тима му Ферари пред финландската телевизия MTV3.

Гран при на Великобритания бе спряна след катастрофата на финландеца. На организаторите им отне час да поправят смачканата мантинела преди да подновят надпреварата.

За съжаление състезанието ми днес приключи в първата обиколка – заяви Кими по-късно, след като бе прегледан. – Направих толкова добър старт, вървях към 11-то място. В пети завой излетях от пистата, опитах да се върна и явно съм ударил бордюр. След това загубих контрол и се оказах в бариерата. Жалко, тъй като вчера поведението постепенно се подобряваше и бях решен да взема точки. Наистина съм много разочарован. Сега искам да оставя инцидента зад гърба си и да се съсредоточа върху следващия старт в Германия.

Шефът на тима Марко Матиачи отбеляза, че най-добрата новина е, че всичко с Кими е наред:

Той е малко поожулен и сега ще си почива, за да е във форма за следващото състезание. Ние бяхме наясно, че ни предстои трудно състезание, като се има предвид какво стана в квалификацията. Разчитахме състезателното ни темпо да ни върне в точките. Фернандо [Алонсо] се справи по този показател, направи някои забележителни изпреварвания. Невероятният му рейд през колоната е доказателство за агресивния му подход, какъвто всички трябва да демонстрираме през останалата част от сезона.

Самият Алонсо заяви, че надпреварата е била забележителна, макар за Скудерията да се оказа доста хаотична. Той получи наказание 5 секунди в бокса заради това, че не бе на точната си позиция за старта. След това води битки с Дженсън Бътън и Себастиан Фетел, като двубоят с втория се превърна в постоянно обвинение и от двете страни за нарушения.

Смятам, че и двамата Ред Бул-а заслужаваха да са пред нас, тъй като бяха по-бързи. Сега е необходимо да анализираме представянето си в опит да го подобрим за Германия.