Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен ще седне пръв зад волана на новото Ферари

Райконен ще седне пръв зад волана на новото Ферари

32
0
Кими Райконен

Кими Райконен пръв ще седне зад волана на новия болид на Ферари за сезон 2014 г. във Формула 1, потвърдиха от Скудерията. Световният шампион за 2007 г. ще тества колата в началото на предсезонните тестове, които стартират следващата седмица на пистата Херес. Името на автомобила ще бъде обявено в петък – то ще бъде избрано от феновете, гласуващи на сайта на екипа.

Финландският пилот се върна в отбора от Маранело след две години с тима на Лотус. Тандемът Райконен – Фернандо Алонсо е смятан за един от най-силните на грида тази година, а темата кой от двамата ще надделее на пистата е сред най-обсъжданите от самото обявяване на повторното присъединяване на Кими към Ферари.

Според настоящата програма Кими ще кара през първите дни, а Фернандо – в четвъртък и петък – заяви говорител на Ферари пред crash.net.

Новият автомобил на Скудерията ще бъде показан на 25 януари, ден след като стане известно името му. Преди това на бял свят ще излезе Макларън MP4-29, а в неделя – Заубер С33. Торо Росо планират представяне на Херес вечерта преди началото на тренировките, а сутринта на първия ден от изпитанията три екипа – Ред Бул, Мерцедес и Катерам – ще покажат своите коли на пистата.