Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Това бе максимумът днес

Райконен: Това бе максимумът днес

60
0
2013,Бахрейн,Кими Райконен,Лотус

Кими Райконен явно се чувства добре в Близкия изток. Финландецът се размина с първа победа след завръщането си през миналата година в Бахрейн, преди да успее да спечели по-късно през сезона в Абу Даби. След като вчера той успя да даде най-добър резултат, по всичко изглеждаше, че приказката за пилота на Лотус ще продължи. Днес обаче Райконен успя да се класира едва девети в квалификацията.

„Просто днес не бяхме достатъчно бързи“, обясни финландският пилот. Със сигурност той е разочарован от това, че дори и пилотите на Форс Индия днес бяха по-бързи от него. „Това бе максимума, който можех да постигна. Може би можехме да сме няколко места по-напред, но просто нямах усещането към колата, което желаех да имам. Това изглежда е една от пистите, на които просто ни липсва скорост.

Трябва ни по-добро сцепление. Освен това ни липсва и притискане в сравнение с конкуренцията. Гумите понякога функционират, понякога не. Всеки ден изглежда е различно. През миналата година бяхме по-бързи в състезанието тук, отколкото в квалификацията. Но какво се е случило миналата година сега не ни помага.“