Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Третото място бе възможно

Райконен: Третото място бе възможно

66
0
2013,Кими Райконен,Лотус,Нюрбургринг

Кими Райконен ще стартира от четвърта позиция в утрешното състезание за Гран при на Германия. Финландският пилот на Лотус изглежда не бе съвсем доволен от постигнатия резултат. Той смяташе, че третата позиция на старта е била напълно възможна за постигане.

„Мисля, че третата позиция бе напълно постижима“, заяви Райконен, който отново кара без пасивен DRS. „За съжаление бях в трафик в загряващата обиколка и не успях да подгрея добре гумите си. Може би затова не успях да постигна по-добър резултат.

Мисля, че загубих около 0,3 сек в първия сектор. Въпреки това си мисля, че в момента нещата се развиват по-добре, отколкото в предишното състезание. По-близо сме до върха и утре изглежда ще е по-топло. Това, че ще стартирам от по-предна позиция от обикновено не означава автоматично, че ще се класирам по-напред в състезанието. Разбира се, че ще се опитам да го направя и ще изпробвам всичко. В състезанията обикновено сме по-бързи отколкото в квалификацията.

Мисля, че Ферари избраха да стартират с гуми медиум, защото им бе ясно, че не могат да се борят за позиции на върха. Тогава обикновено се използва дефанзивна стратегия.“