Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Трябва да внимаваме за износването на гумите

Райконен: Трябва да внимаваме за износването на гумите

53
0
Кими Райконен

Кими Райконен отбеляза, че Ферари имат напредък по отношение на проблемите с болида F14 T.

Финландецът обаче също има притеснения относно гумите като пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Люис Хамилтън.

Това определено бе положителен ден и се чувстваш по-добре в сравнение с петъка в Мелбърн. Днес усещането в F14 T бе по-комфортно. Но макар да нямахме проблеми, то знаем, че ни предстои дълъг път и имаме много работа. Програмата ни бе концентрирана върху настройки за колата и изпитания на гумите, които Пирели ни предоставят тук. Управлението изглежда добро, но при симулацията на състезание открихме, че трябва да внимаваме много за износването на гумите, което е твърде високо тук. Сега внимателно ще анализираме събраната днес информация и ще опитаме да подобрим нещата – коментира Кими.

Съотборникът му Фернандо Алонсо заяви от своя страна, че сега все още върви обучителен процес, което не е необичайно за старта на първенството.

По принцип петъкът е много объркващ ден, защото всеки си има собствена програма. Тази година обаче е още по-сложно заради всички нови елементи. Всичко премина добре, нямахме грижи с издръжливостта и успяхме да направим обиколки – достатъчно, за да разберем поведението на гумите, които ще са особено важен фактор тук заради високите температури. Хард изглеждат по-добрия вариант в дълги серии, но все още е рано да се говори за квалификационни и състезателни стратегии – каза още испанецът.