Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не ползва Плейстейшън да учи нови писти

Райконен не ползва Плейстейшън да учи нови писти

82
0
Кими Райконен

Кими Райконен не ползва Плейстешън и почти не кара новите писти в симулатора на Лотус, заяви пилотът в ексклузивното си интервю за последния брой на списание ClubS1 (154) и повтори твърдението си преди Гран при на Корея.

Не ми отнема много време да науча една писта. Тимът има информация. От друга страна, все пак е по-добре, когато си бил на трасето. Работя в симулатора на тима ни. Плейстейшън – не, от години не използвам подобно нещо и не мисля, че има смисъл – обясни световният шампион за 2007 г. в интервюто.

Сега му предстои да се състезава точно на писта, на която никога досега не е карал. И отново е пределно откровен в обяснението как учи непозната конфигурация:

– Карам я. Никога не съм бил в Корея, но това няма никакво значение. От съвсем малък бързо учех пистите. Това не се е променило. Знам, че има пилоти, които се трудят неуморно в симулаторите, но подобен подход не е за мен. Изглежда не е имало влияние върху представянето ми преди. Имаме 3 часа тренировки в петък плюс още един в събота, така че всички ще познават пистата много добре.

Финландецът бе сравнително доволен от факта, че взе точки в Япония, макар да призна, че се е надявал на повече от шесто място на Сузука.

Загубих време при инцидентите в първата обиколка, а и имах проблем при второто си спиране в бокса, така че като цяло надпреварата бе трудна за мен. Може би имах шанс да остана пред Люис [Хамилтън], ако нещата се бяха развили другояче, но повече от пета позиция не бе възможна. Предстои ни работа, ако искаме да настигнем съперниците пред нас, но остават пет старта и всичко може да се случи – допълни Райконен.