Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен вярва в шансовете си за титлата

Райконен вярва в шансовете си за титлата

48
0
Кими Райконен

Кими Райконен вярва, че има шансове за спечелването на титлата при пилотите във Формула 1 през тази година, въпреки че все още няма спечелена победа след завръщането си. Финландецът в момента се намира на 48 точки зад водача Фернандо Алонсо, но се надява, че на Спа, където вече е печелил четири пъти, ще успее да постигне първия си триумф от няколко години насам.

„Разбира се, че продължавам да имам шансове, защо да нямам?“, коментира Райконен. „С изключение на Алонсо останалите съперници сме близо един до друг, а има още доста точки за печелене.

Опитваме се да сме на върха, но все още не сме успели да застанем там до момента през този сезон. Но се учим от грешките си, малко или много знаем причините за това и продължаваме да се опитваме, да правим нещата по-добре.

Правил съм грешки, имаше и някои грешки в баланса в квалификациите. Всичко работеше добре в неделя за състезанието, не толкова колкото се надявахме, защото малките детайли могат да дадат голяма разлика.“

Райконен отказва да прави предвиждания за предстоящото състезание в Белгия, обяснявайки, че въпреки успехите си на същото трасе през миналото, това не гарантира силно представяне и тази година.

„Това място не е по-специално за мен от останалите. Пистата е много добра и обикновено тук стават паметни състезания, но знам и други подобни писти. Правил съм добри състезания тук, но съм имал и неприятни. Не става просто така, идваме тук и изведнъж сме по-силни. Състезанието може да се окаже пълен провал. Надявам се обаче на един успешен уикенд. Би трябвало да сме на ниво, но нищо не се знае.“