Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен все още не е напълно доволен от системата за управление на...

Райконен все още не е напълно доволен от системата за управление на Е20

52
0
Кими Райконен

Кими Райконен все още не е напълно доволен от системата за управление в своя Лотус Е20. Екипът направи 7 варианта в опит да удовлетвори максимално изискванията на финландеца, но това явно не се получава съвсем.

Грижите с управлението станаха повод за появата на слухове по-рано този сезон, че отношенията между световния шампион за 2007 г. и отбора му са се влошили. Те бяха отхвърлени нееднократно и от двете страни. Пилотът повтаря, че се чувства чудесно в тима, а от отбора са категорични, че са напълно доволни от него и представянето му.

Имаме добър автомобил, но като че ли не извлякохме максимума от потенциала му в някои от състезанията до момента. Това обаче е наш пропуск. Да, сравнително доволни сме, но искаме да се справим още по-добре. Желанието ни е да печелим надпревари, което досега не се случи. Надяваме се да постигнем тази цел в оставащите този сезон стартове. Не е лесно и го знаем, но продължаваме да работим и да подобряваме всичко, да се учим – обясни Райконен.

Той призна, че грижите с управлението не са напълно изчистени, но не желаеше да навлиза в повече подробности:

– Няма смисъл да се говори за това, защото при споменаването на въпроса някои хора се опитват да превърнат всичко в съвсем различна история. Както съм казвал и досега – не е перфектно, все още не е, но се подобри значително в сравнение с началото на годината. В крайна сметка не е нещо, което би ме направило половин секунда по-бърз, ако е точно както го искам. Има по какво да се трудим, но не е лесно да нагодим нещата.

Кими е четвърти във временното генерално класиране с 98 точки, въпреки че няма победа досега през 2012 г. Той е с 4 подиума, само едно класиране извън топ 10 в първите 10 надпревари и нито едно отпадане.