Начало Други Ралф Шумахер остава с Мерцедес в DTM и през 2012 г.

Ралф Шумахер остава с Мерцедес в DTM и през 2012 г.

89
0
Ралф Шумахер

Ралф Шумахер ще продължи да кара в немският шампионат за туристически автомобили (DTM) за Мерцедес и през 2012 г. Бившият пилот от Формула 1 се състезава в популярните серии от 2008 г. През настоящия сезон той има два подиума – първите за него в DTM (на Хокенхайм и австрийското трасе Шпилберг). Новият автомобил на щутгартския концерн за този шампионат пък бе представен по време на изложението за коли във Франкфурт миналия месец лично от брата на Ралф и седемкратен носител на короната в F1 Михаел Шумахер и Нико Розберг.

Първият тест на колата за догодина се състоя в началото на септември, но изпитанията продължават и по-малкият Шумахер ще участва сериозно в тях чак до началото на следващия сезон.

Ралф бе пилот във Формула 1 в периода 1997-2007 г. и се състезава в над 180 надпревари. Спечели шест победи, а това го нарежда трети по успехи сред немските състезатели (зад брат му и Себастиан Фетел).

DTM е фантастичен шампионат и след четири години с Мерцедес-Бенц там се чувствам прекрасно. Затова съм и толкова доволен, че слагаме началото на нова ера догодина заедно с тима. С новите технически правила и присъединяването на BMW като трети производител редом с Мерцедес и Ауди чувствам, че сериите ще имат прекрасно бъдеще. Първите ми впечатления от тестовете на колата са положителни, като се надявам догодина да постигна още по-добри резултати с нея – коментира Шумахер младши.