Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер отказа да се явява в ефир заедно с Щайнер: „Вижте...

Ралф Шумахер отказа да се явява в ефир заедно с Щайнер: „Вижте Хаас, да си държи езика зад зъбите“

1851
0
Ралф Шумахер
Ралф Шумахер; снимка: Майкъл Потс

Ралф Шумахер отказва да се появява в ефир заедно с Гюнтер Щайнер и това създава затруднения за телевизионните предавания на определени кръгове от световния шампионат на Формула 1. Причината е отношението на бившия шеф на Хаас към племенника на бившия пилот от F1 Мик Шумахер.

Щайнер, чийто договор не бе подновен от Джийн Хаас, сключи сделка преди началото на сезон 2024 да е консултант в отделни надпревари за РТЛ и австралийския Ченъл 10. Това означава, че се засича с Ралф Шумахер в определени кръгове от шампионата. Бившият пилот нападаше Щайнер още докато Мик Шумахер бе част от екипа на Хаас. Сега враждата е възобновена заради коментар на инженера по адрес на Мик. Той каза, че според него синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер не е вариант за Алпин.

„Трябва да вземеш възможно най-добрия пилот, който е достъпен. Това за мен означава състезатели, които демонстрират, че са наистина добри“, каза Щайнер.

„Добрият ни приятел Гюнтер Щайнер. Не разбирам тези безсмислени удари. Бавно придобивам усещането, че иска да попречи (на връщане на Мик в F1)“, бе реакцията на Ралф Шумахер

Ралф публикува освен това заглавието на една от публикациите с цитата на Щайнер.

„Възрастта не означава мъдрост. Ако погледнете какво постига Хаас тази година, бих си държал езика зад зъбите“, написа Ралф Шумахер.

Нападката е, че Хаас се справя по-добре понастоящем, когато начело на отбора е Аяо Комацу на мястото на Щайнер.

Неприязънта между Ралф Шумахер и Щайнер е стигнала дотам, че бившият пилот е заявил на екипа в РТЛ, че отказва да излиза в ефир редом до бившия шеф на F1 тим

„РТЛ е наясно с мнението ми, както и господин Щайнер“, потвърди Ралф пред f1-insider.com. „Няма да има повече общи явявания пред камерата. В Бахрейн направих компромис в името на общата работа, но това повече няма да се случи. Категоричен съм по този въпрос.“

Правата за излъчване на Гран при надпреварите в Германия се държат от Скай Германия. За настоящия сезон обаче Скай има споразумение с РТЛ за споделяне на надпреварите от Формула 1 и футболно съдържание. 7 F1 кръга са определени за излъчване по безплатния канал, който в продължение на десетилетия бе телевизията, по която немците гледаха Гран при. Според условията на двегодишното споразумение РТЛ получи същото така по един мач седмично от Висшата лига за стрийминг услугата си. В замяна Скай взе мачове от Лига Европа и Лигата на конференциите на УЕФА.

Част от споразумението бяха и общите появи на Ралф Шумахер и Гюнтер Щайнер по време на състезателни уикенди. Това явно няма да бъде изпълнено след ултиматума на бившия пилот от Формула 1.

Понастоящем Хаас е на седмо място в генералното класиране на световния шампионат на Формула 1. Зад американския тим са три отбора – Уилямс, Алпин и Заубер. Името на Мик Шумахер се споменава като вариант за Алпин. Той кара за екипа на марката в шампионата за състезания за издръжливост. Шансовете му обаче да се върне като титуляр в Гран при не се оценяват като много високи.