Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер спечели квалификацията на пистата

Ралф Шумахер спечели квалификацията на пистата

36
0

Ралф Шумахер спечели за втора поредна година първото място в квалификацията на пистата “Жил Вилньов” в Канада. Немецът записа фантастична обиколка за 1:12.275. Втори до него ще стартира пилота на Б.А.Р Дженсън Бътън, като времето му бе само с 0.066 сек.по-слабо. Трети е италианеца Ярно Трули от тима на Рено.

Хуан Пабло Монтоя ще стартира от четвърта позиция. Фернандо Алонсо се класира на пето място, а пилотите на Ферари Михаел Шумахер и Рубенс Барикело записаха шесто и седмо време. Финландецът Кими Райконен и съотборника му от Макларън ще стартират от осма и девета стартова позиция, а младия пилот на Ягуар Кристиян Клийн извоюва правото да стартира от десето място на стартовата решетка.

Японецът Такума Сато имаше възможността да постигне добър резултат на квалификацията, но се завъртя на “шампионският шикан” преди старт-финалната права и състезателя на Б.А.Р ще стартира от седемнадесета позиция.

Италианският пилот на Минарди Джанмария Бруни и бразилеца от тима на Заубер Фелипе Маса не регистрираха времена на квалификацията и затова ще стартират от последните две места на старта.

Времето на пистата “Жил Вилньов” в Канада бе слънчево и горещо, като температурата на въздуха достигаше двадесет и три градуса, а температурата на асфалта четиридесет и шест градуса.

В седемгодишната си кариера във Формула-1 Ралф Шумахер е спечелил пет първи стартови позиции.

Класиране на съботната квалификация