Начало Избрани Ралф Шумахер: Верстапен трябва да се адаптира към стила на каране на...

Ралф Шумахер: Верстапен трябва да се адаптира към стила на каране на Перес

2440
0
Серхио Перес и Макс Верстапен, Ред Бул
Серхио Перес и Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ралф Шумахер смята, че Макс Верстапен може би трябва да промени стила си на каране, за да прилича повече на този на съотборника му в Ред Бул Серхио Перес.

Победата на мексиканеца в Монако го остави само на 15 точки зад Верстапен в борбата за световния шампионат. От началото на сезона 32-годишният състезател показва отлична форма зад волана на RB18.

След само седем кръга от сезон 2022, Перес е само на един подиум от това да подобри резултата си от 2021 г. Преди няколко дни той подписа нов договор с Ред Бул, който го запазва в тима от Милтън Кийнс до 2024 г.

Според Шумахер последните му изяви трябва да поставят Верстапен нащрек.

Германецът е бивши пилот от F1 и е участвал в 180 Гран при. Сега той е репортер и анализатор в Скай Спортс Германия.

Не мисля, че Серхио ще покаже постоянството, което има Макс Верстапен. Но в Монако той беше по-добрия пилот през целия уикенд“, написа Шумахер.

Според германеца, победата на Перес би трябвало да накара Верстапен да се опита да открие тайната защо мексиканецът е направил толкова голяма крачка напред през зимата.

Макс трябва да приеме това като възможност да научи някои неща от своя съотборник, продължи Шумахер. Той твърди, че най-новите автомобили в спорта изглежда подхождат повече на Перес.

Макс има много агресивен стил на шофиране. В миналото той се справяше много добре с по-тежките автомобили. Новата концепция на автомобилите, от друга страна, подхожда повече на Серхио. Той е пилот, който умее много добре да защитава гумите. Също така може да извлече повече от автомобила.

„Верстапен трябва да се адаптира към стила на каране на Перес. Той трябва да промени поведението си в определени участъци от трасето и да кара малко по-бавно в един или друг завой.