Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер заяви, че е невинен; Барикелого обвинява за инцидента на Хокенхайм

Ралф Шумахер заяви, че е невинен; Барикело
го обвинява за инцидента на Хокенхайм

39
0

Ралф Шумахер заяви, че не е виновен за катастрофата след старта на Гран при на Германия по време на днешното обжалване пред Апелативния съд на ФИА на наказанието, наложено му от стюардите на надпреварата. Пилотът на Уилямс отново каза, че инцидентът не е предизвикан от него. Той допълни, че най-голямото му наказание е отпадането от състезанието на Хокенхайм.
– Определено беше дразнещо. Катастрофата обаче бе нормален състезателен инцидент. Би могло да се случи на абсолютно всеки – заяви Ралф.
Представител за Уилямс днес бе английският адвокат Андрю Хънтър. Той пък заяви, че Рубенс Барикело и Кими Райконен се намирали в сляпа за Шумахер-младши зона и поради тази причина Ралф не е могъл да предвиди по какъвто и да било начин инцидента.
В същото време обаче техническият делегат на ФИА Чарли Уайтинг изнесе пред съда доказателства за признание на Ралф, направено на самата писта, според което германецът не обърнал особено внимание на случващото се около него и действията на съперниците му.
Барикело и Райконен също бяха на обжалването. Според бразилския пилот на Ферари вината на Ралф е безспорна.
– Аз се опитах да контрирам неговите действия. Натиснах спирачките и леко мръднах. Не съм се забил в Ралф. Той ме удари – заяви Рубенс.
Райконен от своя страна отхвърли твърдението, че е могъл да избегне инцидента. Според главния инженер на Уилямс Сам Майкъл ако финландецът бе минал върху зелената линия отстрани, катастрофата е нямало да го засегне.
– Поначало не исках да излизам от пистата, защото това не е най-добрият маршрут – каза Кими.
Решението на Апелативния съд ще бъде обявено утре.