Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рампф: Рано е да мислим за титла

Рампф: Рано е да мислим за титла

44
0

Прекалено е рано да се говори за титла за BMW Заубер, смята техническият директор на тима Вили Рампф.

Роберт Кубица спечели в неделя първата победа за себе си и за тима, с което си осигури временно и първото място в генералното класиране при пилотите. Така полякът е на пет точки пред Люис Хамилтън и Фелипе Маса и на седем пред настоящия световен шампион Кими Райконен. В класирането при конструкторите пък BMW изостават от Ферари на само три точки.

И въпреки благоприятната позиция Рампф е категоричен,че е прекалено рано да се мисли за титлата.

„Мисля, че е рано да се говори за подобни неща. Горди сме от постигнатото досега – с първата победа и факта, че беше двойна. Именно за такива неща мечтаем.И да си мислим за титлата е приятно, но е все още рано.”

Шефът на отдела за моторни спортове в BMW Марио Тайсен вече каза, че екипът възнамерява на този етап да не се концентрира върху прекалено големи неща, а просто да мисли състезание за състезание.

„Нека да видим. Гледаме на всяко състезание индивидуално, като сега сме се фокусирали върху Маникур, за да видим какво можем да направим.”

„Определено мисията е изпълнена. Сега всичко допълнително си е чист бонус.”

Тайсен също така е категоричен, че победата на Кубица не е изненада за него с оглед на силното представяне на поляка до този момент от сезона.