Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Беше забавно как на телефона на Тото едно след друго изскачат...

Ръсел: Беше забавно как на телефона на Тото едно след друго изскачат имената на пилоти. Дори на мен ми звъняха!

3215
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Дори Джордж Ръсел получавал обаждания за мястото, което Люис Хамилтън ще освободи в края на сезон 2024, сподели самият пилот. Седемкратният световен шампион подписа договор с Ферари и ще се състезава за Скудерията от 2025 г. Кой ще дойде в Мерцедес явно ще е тема на целия сезон. Или поне докато не бъде обявено официално, но това може да се случи и след края на състезателната година. А предположенията кой може да заеме мястото на Хамилтън, са многобройни.

„Предстоят няколко интересни месеца и съм любопитен да видя какво ще се случи. От две години съм съотборник с вероятно най-великия пилот на всички времена и съответно нямам притеснения кой друг ще застане до мен. Искам да карам срещу най-добрите“, коментира Ръсел.

„Лично аз смятам, че съм в страхотна позиция да помагам на тима да върви напред към следващата глава в историята си, независимо кой ще ми е съекипник – опитен пилот, млад състезател, няма значение. Според мен за всеки тим е добре между пилотите да има хармония, защото това се отразява чудесно на инженерите и всички останали. Но в крайна сметка решението е на Тото [Волф] и борда“, продължи 26-годишният англичанин.

„Вече водихме разговори. Бях доста време с Тото тази зима и беше доста забавно да наблюдавам как на телефона му едно след друго изскачат имената на пилоти. Дори на мен ми звъняха! Получих доста обаждания и съобщения“, засмя се Ръсел

„Определено е интересно. Но ние като отбор сме в наистина добра позиция да пристъпим към следващата глава в историята си. Първо да постигнем успех заедно с Люис и Мерцедес и после да направим следващата крачка“, допълни той.

Ръсел повтори, че според него F1 W15 е крачка в правилната посока за тима на Мерцедес, но от Ред Бул са свършили страхотна работа.

„Все още не сме видели абсолютно реалното темпо на всички, но те изглеждат като безспорния фаворит“, добави Ръсел.