Начало Избрани Ръсел: Колата започна да подскача и преди изобщо да имам шанс да...

Ръсел: Колата започна да подскача и преди изобщо да имам шанс да я овладея, вече се въртях

600
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел катастрофира тежко за втори път в рамките само на седем дни. Той удари своя Мерцедес F1 W15 миналата събота в края на Q3 на Circuit of the Americas. Това доведе до принудително връщане към по-стари спецификации на редица елементи в колата му, включително пода, защото тимът от Бракли просто нямаше резервни части за новия пакет. Вече на Аутодромо Ерманос Родригес Ръсел претърпя нов инцидент по време на втората петъчна тренировка на пистата в Мексико.

„Честно, не знам какво стана. Колата започна да подскача и преди изобщо да имам шанс да я овладея, вече се въртях“, каза Ръсел по повод инцидента

„Момчетата пак имат страшно много работа… В момента изглежда, че просто неприятностите се трупат една след друга. Изнервящо е. Темпото в първата тренировка бе много силно, много бързо. Опитах се да взема същата траектория, но поради каквато и да е причина болидът ми избяга във втората сесия“, каза още Ръсел.

„По принцип не е толкова зле, че се случи точно в тази тренировка, тъй като тя бе посветена на теста на Пирели. Съответно събраната информация не е от такова значение за нас. Но просто изтървах да направя достатъчно обиколки. Последната сесия ще е важна. Само се надявам да поправим колата“, допълни Ръсел.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Уикендът в Мексико не започна особено добре и за Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион пропусна първата сесия, когато в кокпита на болида му бе Андреа Кими Антонели. Италианският тийнейджър мина с висока скорост през отломка на пистата, паднала от моста над нея, която раздра пода на автомобила. В сесия за тестване на гумите на Пирели за догодина екипите не можеха да правят промени по колите.

„Не можехме да променим нещо по болидите. След това прекъсването заради катастрофата на Джордж означаваше загуба на доста време. Мисля обаче, че все пак имаме достатъчно информация за обработка и използване, която да приложим през останалата част от уикенда“, посочи Хамилтън

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин отбеляза, че Ръсел се е чувствал особено добре със софт в началото на подготовката за Гран при на Мексико.

„Знаехме колко важна ще е първата сесия с оглед на това, че втората бе на практика тест за Пирели. Това стана още по-ясно в момента, когато Джордж за съжаление изпусна колата във втората тренировка. Ударът беше тежък, но за щастие той е добре. Автомобилът не е толкова добре. Люис изкара по-нормална сесия, макар да не бе особено доволен от факта, че не може да прави промени по настройките“, добави Шовлин.