Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Макларън-ите са супер бързи в момента

Ръсел: Макларън-ите са супер бързи в момента

1771
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Иван Тенчев, Монца. Джордж Ръсел беше изключително доволен от третата си позиция в днешната квалификация за Гран при на Италия. Резултатът бе най-добрият възможен при положение, че колите на Макларън изглеждаха – макар и с малко – по-бързи от всички останали.

„Беше страхотно. Завърших трети – малко по-добре, отколкото очаквах, защото ми беше наистина трудно в Q1 и Q2. За щастие събрахме всичко накрая и не изостанахме много от Макларън. Те са толкова бързи в момента… Работим изключително усилено, за да ги настигнем и затова съм супер доволен от тази позиция“, коментира Ръсел

Преди седмица в Нидерландия Макларън показа още по-добра скорост в състезанието в сравнение с квалификацията. Въпреки това Ръсел очаква, че все пак утре ще има по-добри възможности да се бори с тях, отколкото днес.

„Мисля, че е напрегната битка. Всички сме толкова близо. За Формула 1 е изключително вълнуващо в момента. Всички чакахме това състезание и знаем, че ако вършиш добра работа, имаш шанс за победа. Аз съм силно мотивиран за утре. Ще взема малко пица тази вечер, за да се заредя с енергия и малко допълнително тегло, така че да не съм прекалено лек утре и се надявам да можем да се борим за добър резултат“, добави Ръсел, връщайки се отново към дисквалификацията си на пистата Спа в Белгия.

В залата за пресконференции англичанинът обясни още, че досега уикендът върви с много със спадове и пикове за него и тима му Мерцедес. Направили са много промени преди квалификацията и дори между самите части в нея, за да подобрят поведението на колата.

„Ако направим добър старт бихме могли да се опитаме да се борим с Макларън утре, но те свършиха страхотна работа тази година и бяха доста постоянни и вчера в дългите серии, но ще направим всичко“, заяви още Ръсел

Джордж обясни също така, че е загубил някои части, след като Кими Антонели му удари колата в петък. Но имали поне информация от колата на Люис Хамилтън и не загубил чак толкова много време.