Начало Избрани Ръсел със смесени чувства след квалификацията в Бразилия

Ръсел със смесени чувства след квалификацията в Бразилия

2208
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел призна, че изпитва смесени чувства след днешната квалификация в Бразилия. Пилотът на Мерцедес си гарантира третото място на стартовата решетка за утрешното  спринтово състезание. Младият британец допусна грешка и вкара своя автомобил в чакъла по време на последния си опит в Q3. Това доведе до период на червен флаг, в който започна да вали дъжд. По този начин Ръсел „помогна“ за първия полпозишън в кариерата на Кевин Магнусен.

Ръсел вярва, че е имал нужната скорост, за да се бори за полпозишъна.

„Очевидно е, че това [P3] не е непременно мястото, на което искаме да бъдем, но от друга страна е много добра възможност за стартиране в спринтовата надпревара“, сподели Ръсел.

„Според мен, най-добрият ни шанс да завършим пред Макс и Ред Бул е да имаме смесени условия.“

Ръсел вярва, че коварните условия на пистата в Сао Пауло са довели до излизането му от пистата. Пилотът на Мерцедес разкри, че неговата облегалка за глава е била счупена заради отскачането на автомобила при движение в чакъла.

„Бяхме един от последните автомобили, които излязоха на пистата. Това беше толкова уникално преживяване, защото с напредването на обиколката дъждът валеше все по-силно и по-силно. Когато стигнах до последния завой, беше много по-мокро, отколкото в предишната обиколка.

„Счупих облегалката, защото главата ми се удряше толкова много. Загубих задната част, след което тръгнах отново, за да направя 360-градосово завъртане и след това забих задните колела в чакъла“, обясни Ръсел.

„Не би трябвало да има повреди [по автомобила]. Винаги съм малко несигурен, когато колата се качва на камиона и има много чакъл, но би трябвало всичко да е ок“, допълни пилотът на Мерцедес.

В същото време сънародникът и съотборник на Ръсел Люис Хамилтън остана едва осми след изтичане на времето в Q3. Пилотът на Мерцедес така и не успя да запише достатъчно добра обиколка в последния сегмент на квалификация в Сао Пауло. Британецът все пак направи една почетен тур в самия край на сесията.

Излязох, за да видя какви са условията, но очевидно беше доста мокро“, каза Хамилтън. „Беше трудно да се видят условията, както капките дъжд заради тъмнината. Честно казано аз бях последната кола, която излезе от бокса.“

Седемкратният световен шампион коментира и представянето на Ръсел и Магнусен. „Джордж също свърши страхотна работа. Също така и поздравявам Кевин по случай първия му полпизишън във Формула 1“, добави пилотът на Мерцедес.