Начало Избрани Ръсел ще преценява наново шансовете на Мерцедес след въвеждане на новостите за...

Ръсел ще преценява наново шансовете на Мерцедес след въвеждане на новостите за F1 W14

1053
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел ще преценява наново шансовете на Мерцедес след въвеждане на новостите за F1 W14. Британецът се надява неговият отбор да постигне напредък, който да го накара да преосмисли коментарите си, че Ред Бул ще спечели всички състезания от сезон 2023.

Ръсел бе неприятно изненадан от темпото на Ред Бул в Бахрейн. Пилотът на Мерцедес тогава заяви, че отборът от Милтън Кийнс ще спечели всички състезания през този сезон тъй като няма никаква конкуренция

„Ред Бул ще спечели всички състезания от сезон 2023. В момента те контролират шампионата както си искат. Честно казано не очаквам някой да се бори с тях до края на тази година“, заяви Ръсел.

„Очаквам те да спечелят всяко състезание през тази кампания. Това е моят залог. Не виждам да има някакъв отбор, който да успее да ги предизвика по какъвто и да е начин“, добави пилотът на Мерцедес.

Мерцедес направи крачка напред в представянето си по време на уикенда в Австралия. Автомобилите на германския производител заеха второто и третото място в квалификацията на пистата Албърт парк. Разбира се, Ръсел и Хамилтън бяха подпомогнати от проблемите на Серхио Перес.

Ръсел направи отличен старт в Гран при на Австралия и поведе. Състезателят на Мерцедес бе начело в първите няколко тура. За съжаление той загуби позиции тъй като спря в бокса малко преди първия червен флаг. След това британецът получи повреда в своя двигател и приключи участието си в надпреварата

Цялостното представяне на Мерцедес може би ще накара Ръсел да се откаже от казаното по адрес на Ред Бул в Бахрейн. От друга страна обаче той твърди, че австрийският отбор не е разгърнал пълния си потенциал в Мелбърн.

„Със сигурност се въздържат. Мисля, че са почти смутени да покажат пълния си потенциал, защото колкото са по-бързи, толкова повече спортът ще се опитва някак да ги задържи“, заяви тогава Ръсел.

„Все още смятам, че Ред Бул е с класа пред всички останали и със сигурност Люис и аз извлякохме максимума от това [в Австралия]. Според това, което казва Макс, вероятно е екипът е криел скорост. Говорим, че изоставане от три десети е малко. Обикновено те са на поне секунда напред спрямо нас“, каза още пилотът на Мерцедес.

Ръсел все пак остава обнадежден относно шансовете на Мерцедес да се бори за победи в по-късен етап от сезона. Британецът се надява неговият отбор да не позволи на Ред Бул да спечели всички стартове за тази година.

„Няма да се откажем и ще продължим да натискаме. Точно сега ще трябва да преоценим ситуацията когато въведем някои подобрения в автомобила. Тогава за първи път ще разберем дали те работят според очакванията ни и дали можем да се борим с тях“, завърши Джордж Ръсел.