Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел впечатлен от второто място в квалификацията

Ръсел впечатлен от второто място в квалификацията

1811
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Уилямс
Джордж Ръсел записа най-доброто си класиране като пилот на Уилямс в F1. Британецът даде второ време в квалификацията и изпревари световният шампион Люис Хамилтън. Също така се справи по перфектен начин в тежките условия на пистата Спа-Франкоршамп. Също така каза, че няма какво да губи и се надява да завърши на възможно по-предна позиция.

„Чувството е невероятно. Определено не очаквахме да потеглим от първа редица. Екипът свърши страхотна работа по отношение на избор на гуми и стратегия. Много съм щаслтлив от свършената работа. Изглежда добрата ни форма от Унгария се затвръждава и тук“, сподели Ръсел.

„Знаех, че последната ми обиколка бе много добра. Постигнахме нещо невероятно. Вече мисля за състезанието и нямам търпение да стартирам до пилоти като Хамилтън и Верстапен“, каза Джордж Ръсел.

Другият пилот на Уилямс Николас Латифи също записа най-добрият резултат в своята кариера. Канадецът даде дванадесето време и ще потегли една позиция напред заради наказанието на Валтери Ботас.

„Много съм доволен от постигнатото в квалификацията. Това е най-доброто ми класиране откакто съм пилот в F1. Също така съм щастлив, че натрупах повече опит на мокра писта. Колата ни е много добра в такива променливи условия. Надявам се утре да завършим в зоната на точките“, обясни Латифи.