Начало MotoGP News Раул Фернандес остава в Тракхаус Априлия до 2026 г.

Раул Фернандес остава в Тракхаус Априлия до 2026 г.

72
0
Раул Фернандес
Раул Фернандес, снимка Мишлен

Раул Фернандес гарантира бъдещето си в MotoGP. Испанецът подписа нов двугодишен договор с Тракхаус Априлия. Така той ще остане в американския отбор до края на сезон 2026.

Днес от отбора на Тракхаус обявиха, че Раул Фернандес ще остане в отбора и през 2025 и 2026 г. Това идва няколко седмици след Гран при на Германия. Това беше първият старт, в който испанецът използваше тазгодишната спецификация на мотора Априлия RS-GP. В началото на следващия месец Раул Фернандес ще кара на пистата Силвърстоун в Обединеното кралство

Още от първите дни на проекта на Тракхаус в MotoGP, Раул Фернандес прегърна визията за сформиране на нов, конкурентен американски отбор на върха на световните мотоциклетни състезания. Още от първия тест той разшири границите на своята Априлия RS-GP23 и постоянно набираше скорост, постоянство и увереност. Той също така беше ценен лидер от своята страна в гаража на Тракхаус.

Раул Фернандес се присъедини към премиерния клас през 2022 г. През 2021 г. той беше много близо до титлата в Moto2. 23-годишният пилот спечели осем победи и счупи редица рекорди по време на зашеметяващата си новобранска кампания.

В кариерата си в MotoGP досега той постоянно трупа увереност. Тази година истинският му потенциал стана ясен със солидната, конкурентна среда около него в гаража на Тракхаус и опита на шефа на отбора Давиде Бривио. Италианецът има основна роля в това той да промени подхода си към състезанията и да подобри представянето си.

Тракхаус реши да продължи да работи с Раул за още две години. Тимът  се стреми да му помогне да развие кариерата си и да подобри представянето му в бъдеще. След като показа темпото си със спецификацията от сезон 2023, Раул ще премине на най-новата спецификация RS-GP24 в следващия кръг на Силвърстоун. Всички в Тракхаус са развълнувани от перспективите му до края на този сезон и през следващите две години

„Много съм щастлив, че оставам в Тракхаус Рейсинг MotoGP. Tова е всичко, което искахме. Tози нов проект с Джъстин и Давиде е страхотен. Те са изградили много добър отбор“, сподели Раул Фернандес.

„Радвам се да чуя плановете им за бъдещето, тъй като те имат ясна представа какво искат да правят. Змен от началото на годината беше приоритет да се опитам да остана в отбора.“

„В крайна сметка получавам възможността да бъда тук през следващите две години Това ме прави много доволен, но, разбира се, това означава и че имаме много работа за вършене.“

„Ще разполагаме с пълния заводски мотор  през 2025 и 2026 г., което очевидно е страхотна новина. В момента се подготвяме да стартираме с нов мотор в средата на тази година. Трябва да използваме това добре, за да се подготвим и за следващата година. Трябва да останем спокойни, да разберем всичко за мотора. Нека да видим какво трябва да направим за сезон 2025 – това е много важно“, добави пилотът на Тракхаус.

Ръководителят на Тракхаус Давиде Бривио също приветства подновяването на договора на Раул Фернандес

„Щастливи сме, че включихме Раул в състава на нашия отбор за следващите две години. След като видяхме работата му през последните няколко месеца, оценихме таланта му подобаващо. Чувствам, че той променя подхода си към състезанията и че е готов да работи и а положи усилия, за да се подобри, да решава проблеми“, каза Бривио.

„Това е нещо, което ние оценихме. Ще бъде много важно това да продължи за нашето бъдеще, тъй като Раул Фернандес вече има тригодишен опит в MotoGP и познава най-новата Апрлия RS-GP със спецификация 2024-та. Това ще бъде най-добрият начин да подготвим Раул за следващите две години. “

„Мисля, че имаме много общи неща- начинът на мислене по този проект. Раул е доволен от екипажа си, доволен е и от посоката на отбора. Така са налице всички условия, от които се нуждаем, за да направим нашето предизвикателство по-силно. Искаме да помогнем на Раул да бъде по-силен пилот и да продължим да натискаме, за да направим Trackhouse Racing по-добър отбор в MotoGP“, добави ръководителят на Тракхаус Априлия.