Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен изненадан от формата на Ферари напоследък

Райконен изненадан от формата на Ферари напоследък

44
0

Кими Райконен заяви, че е изненадан от силната форма на тима си Ферари в последните състезания. Отборът спечели третата си победа за сезона в Сингапур чрез Себастиан Фетел, а в Япония германецът и Кими завършиха 3-и и 4-и, като Себ в по-голямата част от състезанието се движеше на 2-а позиция.

Въпреки че в крайна сметка загуби позиция спрямо Розберг, Фетел и Райконен показаха чудесна скорост и запазиха напрежението към Мерцедес на писта, която далеч не е идеалната за болида на Скудерията. А това при всички положение е повдигнало духа в тима.

Самият Райконен смята, че е нужен още прогрес на пистите, където Пирели предоставя на отборите по-твърдите смески гуми (медиум и хард). Въпреки това представянето на такива трасета в последно време според финландеца е окуражаващо.

„Очевидно някои писти са по-сложни за нашата кола в зависимост от конфигурацията и това как ни пасват. Знаем къде ще ни бъде по-трудно. Но изненадахме себе си. Очаквахме Монца да бъде по-трудна за нас, а ние бяхме много добри там. Сузука не беше зле, въпреки че не би трябвало да ни бъде предпочитано място точно сега.“

„Но това показва, че правим  правилните неща и се подобряваме. Продължаваме да работим и знаем къде са нашите слабости. Но възможностите ни относно това какво можем да направим по отношения на тях са ограничени по това време на годината. За следващия сезон ще бъдем в по-добра форма отново.”