Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен недоволен от правилата, не от Верстапен

Райконен недоволен от правилата, не от Верстапен

30
0

Кими Райконен заяви след Гран при на САЩ, че не е критикувал Макс Верстапен след ранния сблъсък между двамата в надпреварата, а гневът му е бил насочен към стюардите. Пилотът на Торо Росо, който завърши 4-и, и финландеца се сблъскаха колело в колело в завой 12  при опита на Кими да изпревари съперника си от външната страна. Ледения каза по радиото: „Тези момчета продължават да ме изблъскват от трасето всеки път. Ако това е легално, аз ще направя същото следващия път.”

След надпреварата Райконен обясни, че е казал това, защото иска да има специфични правила, които ясно да показват кога е необходимо да оставящ достатъчно място на съперниците на пистата.

„Просто исках да попитам дали е добре когато си близко до друга кола и пилотът в нея се опитва да защити вътрешната линия, а ти отиваш отвън и в един момент на излизането от завоя можеш да притиснеш съперника си до бордюрите, каза Кими. – Изглежда, че това е позволено. Но докато правилата са едни и същи за всички, това няма значение.”

„Не се оплаквам, че Макс е направил нещо грешно, но ако следващия път ти направиш същото нещо и бъдеш наказан, това не е коректно. Трябва да е по-ясно какво можем и какво не можем да правим. Мисля, че се докоснахме веднъж леко, но това е състезание в крайна сметка.”

Райконен също така призна, че грешката в състезанието след поставянето на сухите гуми е била изцяло негова. Тя доведе до прегряване на спирачките в последствие и до отпадане от състезанието.