Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Започвам на пълни обороти подготовката за новия сезон

Уебър: Започвам на пълни обороти подготовката за новия сезон

46
0
2011,Гран при на Индия,Марк Уебър,събота

Марк Уебър започна през вчерашния ден своята подготовка за предстоящия сезон. След няколко седмици почивка, прекарани предимно у дома в Австралия, Уебър се завърна във фабриката в Милтън Кийнс, за да бъде въведен в актуалното положение в екипа на Ред Бул. В задълженията му разбира се влизаше и взимането на мярка за новата седалка, както и тренировки в симулатора, разговор с инженерите относно техническите промени и развитието на новата кола. Пристигането на Уебър във Великобритания със сигурност е било малък шок за австралиеца, защото топлото слънце у дома му е помогнало да преодолее някои от разочарованията през миналия сезон, но времето в Европа е коренно различно от това в родината му.

Все пак третият от миналата година споделя с удоволствие подробности около посрещането на Коледа и Нова година в домашна атмосфера. За разлика от Хамилтън, Уебър си е позволил леки отклонения от строгия режим на хранене и с удоволствие е опитал от коледната пуйка.

„Хапнах доста добре на Коледа“, подсмихва се Марк Уебър при първото си посещение на фабриката за тази година. „Беше много приятно, да се отпусна сред семейството си и приятелите, защото за това време мечтая през цялата година. Алкохолът не бе пренебрегнат, но и не бе в центъра на вниманието. Ставаше дума по-скоро за презареждане на батериите. Това е просто чудесна възможност да дам на тялото си кратка почивка, преди да започне подготовката за новия сезон.“

Какви подаръци е намерил под елхата, е един от често срещаните въпроси, които Марк получава.

„Най-вече става дума за подаръци, свързани със спортовете, които практикувам.“

Така например GPS оборудването, получено миналата година може да му помага за неговите обиколки с кола или маутинбайк.

След посрещането на Коледа, Уебър посрещнал и Нова година в Австралия, а не както обикновено в Лондон.

„Все пак на Коледа толкова се забавлявахме, че посрещането на новата година бе значително по-спокойно.“

Сега обаче всичко отново започва да тече на високи обороти и подготовката за новия сезон стартира с пълна сила.