Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Различни цветове ще обозначават типовете гуми на Пирели

Различни цветове ще обозначават типовете гуми на Пирели

215
0
Пирели

Различни по цвят лога ще обозначават отделните типове гуми на Пирели във Формула 1. Компанията прави съобщението седмица преди уикенда за Гран при на Австралия – първи старт от световния шампионат за 2011 г.

Италианците произвеждат четири смеси за суха писта и две – за мокро трасе. Обозначенията съответно ще са следните: хард – сребърно, медиум – бяло, софт – жълто, супер софт – червено, интермедии – светлосиньо, мокри – оранжево.

Вълнуваме се наистина много от връщането си във Формула 1 след 20 години и целта ни е да сме активен и наистина атрактивен партньор в спорта. Какво по-добро решение в такъв случай от това да изберем толкова прекрасни цветове за логото на Пирели, разположено отстрани на гумите? Така зрителите ще могат от пръв поглед да виждат кой коя смес е избрал, а това ще е много важно, тъй като гумите ще са ключова част от тазгодишните стратегии – обясни моторспорт директорът на компанията Пол Хембри.

Хард и софт ще са типовете за първите три надпревари във Формула 1 – Австралия, Малайзия и Китай. Те ще са обозначени със сребърно и жълто.