Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разликата между Перес и Верстапен скочи на 137 точки. Серхио: Приоритет е...

Разликата между Перес и Верстапен скочи на 137 точки. Серхио: Приоритет е да се фокусирам върху следващите 2 старта

4779
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес завърши 17-ти в Гран при на Великобритания, отиде шести в генералното класиране на световния шампионат на Формула 1 точно в средата на сезон 2024 и разликата в актива със съотборника му в Ред Бул Макс Верстапен нарасна на 137 точки. Оскар Пиастри (Макларън) вчера изпревари мексиканския пилот в общото подреждане. Пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън са много близо до него – на 7 и 8 точки. Ситуацията на Перес изглежда все по-сложна като се имат предвид клаузите в договора му за представяне. Той трябва да е на не повече от 100 точки и на не повече от 5 места зад Верстапен в генералното подреждане до лятната ваканция на F1. Дотогава остават две състезания – в Унгария и Белгия.

„Наясно съм къде се намирам по отношение на договор и други подобни неща. Не мога да си позволя това да ме разсейва. Трябва да се фокусирам върху следващите два уикенда – това е приоритетът“, заяви Перес след финала на пистата Силвърстоун

„Трябва заедно с отбора да изляза от този труден период. Нищо не се получи при нас на Силвърстоун. Първоначално рискувахме в опит да постигнем някакъв резултат, но за съжаление не стана. Поехме риска да сложим рано интермедии, мислейки, че ще вали повече. Оказа се, че е твърде рано. Загубих много, а гумите бяха напълно съсипани. През цялото състезание бяхме някъде накрая и бе много трудно това да се управлява. Много съм разочарован, но е време да продължа напред“, продължи Перес.

„Радвам се, че сега ще има малка пауза. Заедно с екипа трябва да се прегрупираме и да свършим малко важна работа. Трябва ни чист уикенд, през който да имаме явен прогрес, за да си върнем ритъма. Необходимо е да си върнем формата в Унгария и Белгия“, добави Перес.

Докато Перес се опитва да си вдъхне увереност обаче, коментарите, че представянето му вреди на Ред Бул продължават. След Гран при на Великобритания Дженсън Бътън посочи, че това е огромен проблем за тима от Милтън Кийнс.

„Да, в определени моменти нямаше късмет, но като цяло уикендът беше ужасен. Няма да е всеки път така, но за Ред Бул е трагично, че Макларън взе толкова много точки.“

„Перес поне трябва да взима точки, дори да не е близо до Макс. Това положение не може да продължава дълго. Ако и в следващия старт не е в топ 10, то Ред Бул ще трябва да сложи някой друг на неговото място“, коментира световният шампион за 2009 г.

„Наясно съм колко е трудно. Ужасяващо е. Но за тях (Ред Бул – б.р.) конструкторският шампионат е важен“, допълни Бътън.