Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование в Ред Бул

Разочарование в Ред Бул

51
0

След като спечели голямата част от квалификациите през този сезон, нормално бе след четвъртото и шестото място в квалификацията днес в екипа Ред Бул да са разочаровани. Марк Уебър се нареди на по-предната позиция и за негова радост успя да изпревари големия си съперник в борбата за титлата при пилотите Люис Хамилтън. Фетел от своя страна се отдалечава все повече от нея.

„Доста съм доволен като цяло от днешната квалификация, въпреки че се класирах едва четвърти“, заяви Уебър. „Разликите между отборите тук са минимални и не е лесно, да се пребориш за предна позиция. Винаги може да се получи грешка, ако се приложи по-сериозен натиск.

Момчетата от отбора свършиха чудесно своята работа. Играхме си с нивата на крилата, но както и всички останали ни е трудно да намерим перфектните настройки за Монца.

Не ни помогна много и това, че получихме колата със закъснение, слек като в третата тренировка останах на трасето. Но трябва да останем спокойни.

Нямах много опит с меките гуми, но инженерите имаха достатъчно данни от това, което бе събрал Себастиян. Екипа работи сплотено и получих информация, която определено ми помогна. Ферари днес бяха много силни. Надявам се да направя добро състезание утре.“

„Определено съм леко разочарован“, ядосваше се от своя страна Фетел. „Вчера бяхме бързи, днес сутринта също. За съжаление не знам, къде изчезна тази ни скорост следобед.

Вчера бях с 3-4 км/ч по-бърз, отколкото днес с малко бензин. На Монца има доста дълги прави и това определено ми струваше скъпо. Но мисля, че разполагам с добра кола за състезанието и се надявам да спечеля няколко места напред.

С повече бензин ще е различно, защото всички разчитат на различни неща. Например в Макларън единия пилот е с повече притискане, другия с по-малко.

Ще е интересно да видим как това ще се отрази в началото на състезанието, когато със студени гуми ще е доста хлъзгаво. Тук определено не сме най-бързите, но ще е интересно да видим, как ще се развие надпреварата.“

„Фантастична последна обиколка за Марк, която му помогна да се класира пред Хамилтън“, заяви тим шефът, Кристиян Хорнер. „За съжаление Себастиян нямаше достатъчно скорост във втория си опит и не успя да подобри позицията си.

Още в началото на уикенда знаехме, че това ще е едно от най-трудните, ако не и най-трудното състезание за нас. Все пак утре ще се опитаме да дадем всичко от себе си и да спечелим, каквото е възможно.“