Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование в Рено от 8-о и 15-о място

Разочарование в Рено от 8-о и 15-о място

50
0
Роберт Кубица

След много силна последна свободна сесия, в която оглави класирането, Роберт Кубица остана едва осми на стартовата решетка за Гран при на Корея.

– Колата бе с по-нестабилна задна част в квалификацията, отколкото в свободната тренировка и не се чувствах напълно удобно. Ако всичко се бе напаснало перфектно, може би щяхме да сме с няколко десети по-бързи, но на практика стигнахме лимита. За съжаление позицията ми означава, че ще стартирам от мръсната страна на пистата. Тази сутрин имаше огромна разлика между двете й части, но ако утре вали, може би няма да е чак толкова зле. Надпреварата няма да е лесна, защото всички са много близо като представяне. Въпреки това ще дам най-доброто от себе си – категоричен бе полският пилот на Рено.

Съекипникът му Виталий Петров се надяваше да влезе в топ 10 днес, тъй като тъй пък ще бъде преместен с пет места назад – наказания от Гран при на Япония за предизвиканата от него катастрофа с Нико Хюлкенберг (Уилямс). Усилията му обаче стигнаха за 15-о време, което означава, че утре руснакът ще е в дъното на грида.

– Всичко изглеждаше наред в първата част. Във втората обаче сбърках, натискайки прекалено много, закачих бордюр и се завъртях. След това гумите бяха толкова мръсни, че не можах да дам нормално време – обясни ситуацията Петров.

Повече въображение ще е необходимо, за да се измъкне отборът от трудната ситуация, допълни главният състезателен инженер Алан Перман.