Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование в Рено

Разочарование в Рено

67
0

След осем състезания, в които екипът на Рено успяваше да се класира в точките, за съжаление на французите надпреварата на Силвърстоун се оказа провал за тях. Роберт Кубица отпадна заради технически проблем, а колегата му Виталий Петров се срина в класирането след като спука гума в края на надпреварата.

„Направих чудесна първа обиколка, след която излязох на трета позиция“, обясни Кубица след края на състезанието. „Грипът обаче започна да изчезва с износването на гумите и не можех да поддържам темпото на първите двама.

След спирането в бокса имах интересен двубой с Алонсо. Той ме изпревари след като пресече Вейл. Аз останах на своята линия, а той ме изпревари след като с цялата кола мина през тревата.

Тимът ми потвърди, че той трябва да ми върне позицията, което не се случи и скоро след това получих повреда. Успях да закарам колата до бокса, но това бе всичко за мен.“

„Мисля, че класиране в точките бе напълно възможно“, разочарован бе и Петров. „Малко след като се прибра колата за сигурност обаче спуках гума, което ми коства много време. Стартът ми не беше изключителен, но успях да спечеля три позиции.

След това бе трудно да се изпреварва. Дадох всичко от себе си, но освен да завърша състезанието, друго не успях да направя. Все пак това ни помогна да съберем доста данни и да спечеля опит за себе си.“

„Роберт започна много добре състезанието, но за съжаление отпадна“, обясни тим шефът Ерик Болие. „Това бе много разочароващо, защото той се движеше на добра позиция и неговият болид по нищо не показваше, че има проблеми. Това е първото му техническо отпадане за сезона.

Витали от своя страна се движеше с добро темпо, но спуканата гума провали състезанието му. Сега трябва да проучим данните и да опитаме да подобрим още скоростта си, защото имахме проблеми с нея през целия уикенд.

Видя се колко здрава е битката ни с Мерцедес, един провален уикенд и те отново дръпнаха сериозно пред нас. Сега трябва да работим усилено, за да ги настигнем отново и да се борим да ги изпреварим.“