Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование за Ред Бул

Разочарование за Ред Бул

48
0

Марк Уебър остана изключително разочарован, след като изпусна шанса за силен резултат по време на британската Гран при.Пилотът на Ред Бул стартира от втора позиция, но се завъртя още в първата обиколка.

В следствие на инцидента пилотът на Ред Бул остана в дъното на класирането. Той се опита постепенно да компенсира загубеното време, но опитите му се обезсмислиха след няколко завъртания.

„За съжаление, изпуснах контрола на болида на входа на Бекетс в първия тур” – призна Уебър. „Завъртях се на изхода от завоя и трябваше да пропусна всички покрай себе си…”

„След това просто трябваше да се вземат точните решения в точните условия. Беше малко труден ден за състезания и просто не ни вървеше днес (неделя). Момчетата вършеха страхотна работа през целия уикенд и е срамота, че не можахме да превърнем доброто ни представяне в резултати.”

Съотборникът му Дейвид Култард имаше дори по-разочароващ уикенд, след като отпадна в първата обиколка.

„Видимостта бе изключително лоша, както биха очаквали мнозина” – каза шотландецът. „Бях много близо до Себастиан (Фетел), като зад него се получаваха типичните пръски. Имаше някакво разстояние между нас, но то се оказа прекалено малко, когато реших да предприема действия.”

„Съжалявам, че направихме този контакт и излязохме в чакъла. Съжалявам и заради Ред Бул, тъй като това бяха две коли наведнъж. И съм много разочарован,че това се случи в последната ми Гран при на Великобртания.”