Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование за Рено и Тойота

Разочарование за Рено и Тойота

62
0

Отборите на Рено и Тойота приключиха Гран при на Монако с общо трима завършили състезатели, но нито спечелиха точки, нито имаха повод да се зарадват от представянето си. И в двата тима се случиха доста неща (включително катастрофи), които не позволиха по-добро развитие.
Особено разочаровани бяха в Рено, за които Фернандо Алонсо завърши десети, като след финала призна и свои грешки в управлението по време на надпреварата.
Пистата непрекъснато се променяше, колата бе чувствителна и направиn някои грешки. Опитахме да сменим стратегията, но това не помогна особено. Тъй като не се борим за титлите, определено поехме някои рискове с избора си, но днес нищо не проработи – горчиво заключи двукратният световен шампион.
Съекипникът му Нелсън Пикет въобще не успя да финишира, като обясни, че рисковото слагане на сухи гуми при все още мокро трасе е било причината да излети и да се разбие.
Изпълнителният директор на инженерния отдел Пат Саймъндс заяви, че прогресът в Рено е още по-явен, след като екипът е с третата по бързина обиколка в надпреварата, но за съжаление това е единственият резултат за тима от Монако.
Пилотите на Тойота Тимо Глок и Ярно Трули пък се класираха съответно 12-и 13-и в Гран при на Монако, като имаха доста сблъсъци както със съперници, така и с мантинелите по тесните улици.
Просто направих твърде много грешки и съжалявам за тима – призна германецът.
Италианският му колега отбеляза, че слагането на гуми за екстремно мокро е повлияло твърде зле на колата му, когато пистата започна да изсъхва.
Освен това за съжаление тук трафикът е наистина сериозен, а и загубих много позиции при спиранията си в бокса – допълни Трули.