Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование за Рено в Канада

Разочарование за Рено в Канада

55
0

Поредното разочарование претърпя отборът на Рено в Гран при на Канада. И двата болида на екипа не завършиха състезанието, а се надяваха да спечелят точки в известната с непредсказуемостта си надпревара.
След излизането на колата за сигурност при опитите на маршалите да приберат автомобила Форс Индия на Адриан Сутил зад мантинелите Фернандо Алонсо и Нелсън Пикет направиха питстопове, малко след което обаче бразилецът имаше проблем със спирачките си. Това бе причината за завъртането му, а по-късно – и за отпадането му от състезанието.
Въпреки това Пикет младши все пак намери нещо положително в цялата ситуация:
Колата вървеше добре днес и стратегията ми изглеждаше наистина обещаваща. Срамота е, че трябваше да се откажа [заради спирачките], тъй като наистина можех да се боря.
Изпълнителният директор на инженерния отдел Пат Саймъндс обясни, че спирачките на бразилеца се износили дори повече от предвиденото, за което понастоящем в отбора нямат обяснение.

Алонсо от своя страна се бори упорито и много атрактивно с Ник Хайдфелд (BMW Заубер). Двукратният световен шампион обаче загуби контрол над болида си в битката и се удари в стена, което сложи край на Гран при на Канада и за него.
Наистина пропусната възможност. Невероятно съм разочарован, както и отборът, но стратегията ни не бе най-добрата днес. Сега трябва да работим здраво, за да можем да се борим за точки – горчиво коментира Фернандо.