Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование за Уилямс в квалификацията

Разочарование за Уилямс в квалификацията

44
0

Изключително разочароваща бе квалификацията на френската писта Маникур за отбора на Уилямс. Само Нико Розберг успя да стигне втората част на тренировката за място на грида, но той е с наказание от Гран при на Канада заради катастрофата в питлейна и утре на практика ще стартира последен. Казуки Накаджима от своя страна изпревари единствено съперниците си от Хонда и Форд Индия, но това не бе достатъчно, за да продължи след първите 20 минути.
Много разочароваща квалификация за нас. Очевидно е ,че колата не е силна тук, но и ние не извадихме най-доброто от нея този следобед. Освен това давахме по-добри времена с повече гориво. Надявам се, че ще можем да свършим нещо по-добре утре, но като цяло трябва да подобрим представянето на автомобила си – обясни директорът на инженерния отдел Патрик Хед.
Пилотите на тима също не бяха във възторг от постигнатото на Маникур.
Очаквах, че ще ни е трудно тук, но такова изоставане е доста изненадващо – коментира Розберг. – Ако всичко бе минало перфектно, може би щях да съм с 14-о време. Освен това се наложи да жертваме някои неща следобед, но това трябваше да ни коства само около десета от секундата, не повече. В последните два старта автомобилът ни бе добър и стигнахме шестицата, но има трасета като Маникур, които не пасват добре на болида ни. Започнахме да работим по проблема на тестовете миналата седмица, но ще ни трябва малко време, за да го изгладим.
Накаджима също изрази разочарованието си, особено след като въобще не прескочи първата част на квалификацията. Японецът обаче отбеляза, че е попаднал в трафик, което е повлияло негативно на решителния му бърз тур.