Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование за юбилея във Ферари

Разочарование за юбилея във Ферари

64
0

Във Ферари тази седмица честваха своето 800-о състезание в Гран при, но освен този повод, те нямаха особено много поводи за радост.

След като Фернандо Алонсо не успя да се класира последната част на квалификацията и обясни на всеуслушание, че колата просто не е достатъчно добра, той все пак успя да се добере до осмото място след оспорвана борба през по-голямата част от състезанието с Виталий Петров, когото все пак успя да изпревари в края.

Фелипе Маса пък завърши седми без всякакви шансове да се придвижи напред. Притеснението на тима обаче идва най-вече от изостването спрямо победителите, което бе около 40 секунди.

“Много скучно състезание за мен”, обясни Маса. “Движех се през цялото време зад Кубица и двата Мерцедес-а, но те бяха с моето темпо и за размествания нямаше как да стане и дума.

Трябва да останем спокойни и да се опитаме да подобрим значително представянето си, за да се покажем в по-добра светлина в Канада. Липсвани скорост в бързите завой, там такива почти няма, така че се надявам да се класираме по-напред.”

“Много труден уикенд за нас, в който единственото, което можеше да направим, бе да се опитаме да ограничим щетите”, обобщи и Алонсо. “Целта ни разбира се е да се борим с Ред Бул и Макларън за местата на подиума. А не с Рено за осмото място, при цялото ми уважение към този тим.

Определено трябва да подобрим представянето си. Във Валенсия ще получим нов подобрен пакет и се надяваме да се върнем там, където трябва да сме.

Мисля, че още в Канада ще сме по-добре, защото характеристиката на пистата там е по-удобна за нас от тази тук.

Накрая атакувах Петров за да успея да взема още някоя точка в повече. Съжалявам, че той спука гума и пропусна да влезе в точките, защото направи добро състезание.”