Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование за Заубер

Разочарование за Заубер

59
0

Пълно разочарование претърпя тимът на Заубер, след като нито един от двата автомобила на швейцарския екип не финишира в Гран при на Канада. Педро де ла Роса бе ударен след старта, а в 32-ата обиколка спря с повреда в двигателя, причината за която тепърва ще се установява.

– Виталий Петров се завъртя пред мен на правата и ме удари при излизането си от тревата. Предното крило се счупи и трябваше да спра за нов нос. Повреди имаше и по задното крило, но положението с него не бе твърде лошо. Продължих и поведението на болида бе доста добро. Малко издърпахме питстопа ми, тъй като задните гуми се съсипаха. След това внезапно усетих загуба на скорост и разбрах, че проблемът е сериозен – обясни испанецът.

Камуи Кобаяши отпадна още в края на първата обиколка, след като се удари в Стената на шампионите. Японецът твърдеше, че не е имало къде да отиде в битката си с Нико Хюлкенберг (Уилямс) и Михаел Шумахер (Мерцедес).

– Срамота е, тъй като имаше потенциал дори да спечелим точки – бе коментарът на техническия директор Джеймс Кий. – Безславен край на трудния ни уикенд, но трябва да се справим по-добре в следващия старт.