Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование и увереност в Макларън

Разочарование и увереност в Макларън

65
0
2013,Дженсън Бътън,Индия,Макларън

Болидите на Макларън успяха да достигнат до последната част на квалификацията днес, но с това като цяло се изчерпват и хубавите новини за екипа. Защото и на двамата пилоти на екипа определено липсваше темпо да се класират по-напред от девето и десето място. Именно затова Перес и Бътън бяха в известна степен разочаровани. В същото време с избраната стратегия те са уверени, че се намират в добра позиция за спечелването на точките.

„Вероятно избраната от нас стратегия бе правилната“, заяви Бътън, който бе последен от пилотите в топ 10. „Но: с меките гуми изглежда се движехме доста добре. Успяхме дори да постигнем най-добър резултат в първата част на квалификацията.

Така че нещата изглеждаха добре за нас. Разбира се от тази гледна точка бе леко болезнено да излезем в края с медиум сместа. Винаги искаш да разбереш, колко точно си бърз. С по-твърдите гуми това е трудно. Не успях да ги загрея както трябва и още след първия сектор изоставах с половин секунда зад пилотите, каращи със същата смес. Наистина много жалко.“

„Като цяло мога да кажа, че съм доволен“, заяви от своя страна пък Серхио Перес. „От друга страна обаче съм разочарован. Нуждаехме се от 0,3 сек и може би ако можехме да направим още една обиколка щяхме да ги постигнем. Все пак обаче не искахме да износваме сериозно гумите. Като цяло обиколката ми не бе никак лоша.

Имаме стратегия, която е по-различна от тази, избрана от повечето пилоти в топ 10. Така че състезанието вероятно ще е доста интересно. В челото само четири коли ще стартират с по-твърдите гуми. Ще е интересно да разберем, колко дълго ще издържат меките. Надяваме се да не е много и че пилотите, разчитащи на тях, ще влезнат рано в бокса. Мисля, че ще имаме добри шансове за прилично класиране.

Успяхме и с двете коли да влезем в топ 10, което е наистина окуражаващо. Освен това смятаме, че скоростта ни в състезателни условия е наистина добра. Така че имаме добри шансове утре в състезанието. Ще можем да спечелим доста точки ако плановете ни се получат.“

Което според Бътън означава повечето пилоти с меките гуми да минат през бокса след 5-6 обиколки.

„Това трябва да ни създаде сериозно предимство“, надява се англичанинът.