Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование в Лотус след квалификацията

Разочарование в Лотус след квалификацията

45
0
2013,Бразилия,Лотус,Хейки Ковалайнен

Ромен Грожан вярваше преди края на квалификацията, че може да се бори за нейното спечелване. В крайна сметка обаче той се появи прекалено рано с гумите интермедия и остана едва на шеста позиция на повече от 1,2 сек от победителя. Хейки Ковалайнен пък за малко не успя да прескочи в последната част на квалификацията във второто си състезание за Лотус.

„Нещата бяха доста трудни в последната част“, обясни Грожан. „Бе много трудно да се прецени, какви гуми и в точно кой момент от последната част на квалификацията. Искахме да се опитаме да спечелим квалификацията и това бе причината да сложим толкова рано гумите интермедия. В крайна сметка имаше прекалено много вода на пистата, което направи нещата доста интересни.

В крайна сметка просто моята обиколка не бе достатъчно добра. Колата ни обаче през цялата седмица бе доста силна, което ни прави сигурни за състезанието, независимо от това, какво ще е времето. Със сигурност обиколката ми във втората част бе много добра и знаехме, че при по-сухо време имаме много добър баланс.“

„Разбира се е доста разочароващо, че не успях да вляза в топ 10“, заяви от своя страна Хейки Ковалайнен, който се класира 11-и. „Просто и в двете сесии не разполагах с достатъчно скорост. Условията не бяха идеални, но те са еднакви за всички. Колата бе наред и затова не мога да се оплаквам.

Със сигурност не е идеалната позиция за стартиране тук. Колата ни обаче показа добро представяне, което ни дава надежди, защото в моторните спортове може да се случи всичко. По тази причина ще се помъчим да дадем всичко от себе си. Надяваме се да успеем да свършим по-добра работа в състезанието.“

„Ако трябва да сме честни, бяхме разочаровани от днешната квалификация“, заяви и шеф инженерът Алан Перман. „През целия уикенд до сега колата се представяше много добре. Затова и се надявахме на повече.

Хейки бе преследван от малшанс, заради което изпусна с малко влизането в последната част на квалификацията. Направи някои дребни грешки в своята обиколка. При Ромен пък проблемът бе времето избрано за смяната на гумите. Сложихме прекалено рано интермедия, която бе правилната гума, но трябваше да изчакаме преди да я сложим.

Все пак смятаме, че имаме добър шанс за постигането на силен резултат утре. И двамата пилоти се чувстваха добре в мокрите условия. Дори в състезанието да е сухо, то условията ще са еднакви за всички, защото никой няма данни, какви ще са оптималните настройки. В същото време успяваме да се справим изключително добре с гумите, което ни дава надежди.“