Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование в Мерцедес след днешното състезание

Разочарование в Мерцедес след днешното състезание

23
0
Марк Уебър,Нико Розберг,Сингапур

В началото на надпреварата в Сингапур по всичко изглеждаше, че Мерцедес са втората сила след недостижимия Фетел. След излизането на колата за сигурност обаче нещата до някъде се объркаха и в крайна сметка пилотите на екипа от Бракли завършиха на четвърто и пето място.

„Какво трябва да се случи и какво се случва са две в повечето случаи различни неща”, заяви Рос Браун след края на състезанието. А всичко започна толкова добре за неговия екип. Нико Розберг направи по-добър старт от Себастиян Фетел и се опита да спечели дивидент от това.

„Той се бори за титлата, а аз нямаше какво да губя”, заяви от своя страна Розберг. „Опитах всичко по силите си, но той направи всичко много добре. Бе чудесен дуел и той успя да си върне позицията.”

За жалост на Розберг и неговия отбор.

„Жалко, че не успяхме да се задържим начело”, съгласен е и Браун.

„Разбира се това нямаше да промени нищо”, продължи Розберг. „Ако не бе успял тогава, щеше да го направи три-четири обиколки по-късно. Той просто бе в своя собствена лига.”

„Нико бе вторият най-бърз пилот в днешния ден и е жалко, че той не бе на подиума”, смята тим шефът. „Имахме потенциал за това. Проблемът бе, че колата за сигурност излезе в най-лошия възможен момент. Не смятахме, че можем да завършим състезанието с един комплект гуми. Всички предпоставки сочеха към това. Подобни случки в миналото ни накараха да сме леко консервативни. Не искахме да останем без гуми пет или десет обиколки преди финала. Затова и останахме на пистата. Ако колата бе излязла пет или десет обиколки по-късно, щяхме да влезем за смяна. Просто не вярвахме, че ще успеем да караме с тези гуми до края.”

Розберг имаше пълно доверие на своя екип.

„Те стоят на питуола и знаят най-добре, каква стратегия да изберат”, обясни Розберг. „За мен е трудно да преценявам всичко това, защото на пистата се случват доста неща. Трудно е да се каже, дали с различна стратегия можеше да се класирам по-напред.

Трябва да анализираме състезанието. Имаше доста различни стратегии. Вероятно можеше да се класираме по-напред, но не знам колко по-напред. Трябва да извлечем своите поуки и да се опитаме следващия път да свършим по-добра работа. Сигурен съм, че не успяхме да извлечем максимума. Причина за това обаче бяха множество дреболии.

Загубихме ненужно една позиция спрямо Уебър, която успяхме да спечелим отново само благодарение на късмета. После имах парче гума на предното крило, но това се случва понякога. Излита парче, удря се в крилото и остава там. И така в продължение на 15-20 обиколки. Това разбира се влияе и на времената на обиколка. Бе доста трудно състезание за нас след излизането на колата за сигурност.”

„Не мисля, че можем да сме доволни от изминалия уикенд”, заяви от своя страна Хамилътн. „Мислех, че сме по-напред, но не можех да видя табелата на питуола, а не ми казваха на коя позиция съм. Въпреки всичко смятам, че момчетата от отбора свършиха чудесна работа.

Резултатът разбира се е разочароващ като се има предвид, че дадохме всичко от себе си. По отношение на шампионата мисля, че всичко свърши. Намирам се на 100 точки. Трябва да се опитаме обаче да победим Ферари и Фернандо.”