Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочароващо начало на сезона за Заубер

Разочароващо начало на сезона за Заубер

72
0
Маркус Ериксон

Тимът на Заубер започна по разочароващ начин сезон 2016 г. във Формула 1. Екипът от Хинвил не взе точки, като Фелипе Насър завърши едва 15-и, а Маркус Ериксон отпадна в 39-ата обиколка заради силни вибрации в задна лява гума на болида. За сравнение през миналата година швейцарският започна сезона с 5-о място на Насър в Австралия.

„Не беше добър ден, заяви след състезанието Ериксон. – Когато надпреварата беше спряна имах проблем с един от подгряващите гумите ми чохли. Той не можеше да бъде премахнат достатъчно бързо, както е обичайно. Заради това получих наказание – преминаване през бокса. След като състезанието бе подновено усетих, че нещо не е наред със задна лява гума. И се прибрах в гаража.”

Насър от своя страна заяви: „Като цяло беше трудно състезание за нас, Имахме трудности по отношение на скоростта ни в сравнение със съперниците ни. Беше ясно, че не мога да вървя с тяхното темпо. Затова трябва да анализираме всеки детайл и да извадим още скорост от колата C35. Трябва да подобрим колата в различни области.”