Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разрешаването на проблемите с издръжливостта е приоритет за Мерцедес

Разрешаването на проблемите с издръжливостта е приоритет за Мерцедес

58
0
Люис Хамилтън

Разрешаването на проблемите с издръжливостта на Мерцедес F1 W04 е приоритет в работата на отбора от Бракли, заяви шефът на тима Рос Браун. Люис Хамилтън записа два поредни подиума за отбора, но Нико Розберг отпадна в два от първите три старта през сезон 2013 г.

Немският пилот не завърши в Австралия и в Китай след технически повреди. Браун обясни, че оправянето на тези грижи е толкова важно, колкото и намаляването на разликата до най-бързите коли.

Представянията ни досега бяха удовлетворяващи и може би дори надминаха очакванията отпреди сезона. Има обаче още работа за вършене. Трябва да се съсредоточим върху два основни аспекта: да подобрим издръжливостта и скоростта, за да се доближим до съперниците си. За Бахрейн целта ни ще е и двете коли да финишират и да постигнат добър резултат. Желанието ни е Нико и Люис не само да взимат точки, но и да се борят редовно за подиуми. Опитахме от успеха и в Китай дори бяхме леко разочаровани от третото място – това е мотивацията ни – каза още Браун.

Розберг няма търпение да се върне в болида си. Той заяви, че неговата лична мотивация е нараснала заради факта, че автомобилът е с потенциал за борба за места на почетната стълбичка.

– Положителното нещо е, че можем да работим с тази кола. Наистина ме сърбят ръцете да карам на пистата Сахир, която много харесвам. Там ще се натоварват задните гуми, а най-голямото предизвикателство ще е да извлечем максимума от ситуацията. Подготвени сме по-добре от миналата година и показахме, че болидът ни е значително по-силен, така че се надявам на добър резултат в Бахрейн – допълни Нико.

Хамилтън от своя страна отбеляза, че с всеки изминал старт се чувства все по-добре в

болида. Той също посочи, че има отделни области, нуждаещи се от подобрение и продължи:

– Това, което можем да свършим преди Бахрейн, е ограничено, но ще говоря с инженерите си преди да пристигна на пистата, за да видим как можем да запишем напредък в краткосрочен план. Пистата е истинско предизвикателство, особено за гумите, които може да прегреят. Освен това на трасето има пясък, а това е уникално. Конфигурацията е страхотна комбинация от всякакви завои.