Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разрешиха на Рено използването на инерционните амортисьори

Разрешиха на Рено използването на инерционните амортисьори

66
0

След дълги разговори комисарите на ФИА позволиха на Рено и на още 6 тима от Формула 1 да използват така наречените допълнителни инерционни амортисьори.
###
Късно снощи след дълги разговори комисарите на ФИА позволиха на Рено и на още 6 тима от Формула 1 да използват така наречените допълнителни инерционни амортисьори или подобни устройства за които Club F1 подробно писа в юлския си брой.
Техническият директор на Рено Пат Саймъндс успя да убеди комисарите, че устройството по никакъв начин не може да бъде тълкувана като влияещо на аеродинамиката и по този начин забранено по точка 3.15 от техническия регламент, която не позволява нищо влияещо на аеропакета да се движи. Саймъндс разяснил, че допълнителните пружини с тежести с общо тегло 9 кг са по-скоро част от окачването, като по силата на инерцията те работят така, че преди всичко помагат на контакта и натоварването на гумите, а не на аеродинамиката.
Комисарите приели всички доводи и днес пуснаха коли с допълнителните пружини в носа. Тази система се използва от Рено от миналия септември и дават предимство от 0,3 сек на обиколка.
Ферари също има подобна разработка с една голяма пружина в средата на носа и също ще може да я ползва.