Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 RB6 върви чудесно, убедени са в Ред Бул

RB6 върви чудесно, убедени са в Ред Бул

74
0

След близо две седмици почивка и няколко медийни и PR-изяви в родината си Марк Уебър започна днес работа с отбора си Ред Бул по подготовката за домашната си Гран при.

– Денят не бе твърде лош. Програмите на всички бяха прекъснати от влошаването на времето през втората тренировка. Общо-взето тези метеорологични условия са истински кошмар за екипите, тъй като са на ръба: нито можеш да научиш нещо [за поведението на колите на мокро] (тъй като не е достатъчно мокро – б.р.), нито е сухо. Имаше все пак няколко прозореца, така че разполагаме с данни за работа – сподели австралиецът, който на финала на следобедната сесия излезе трети в класирането.

Себастиан Фетел от своя страна изпусна колата си в края на втората тренировка, след като стъпи с гумите на мокра трева, но се отърва без сериозни последствия за RB6.

– Имаше малко дрифт и е ясно, че това не е хубаво, но пък се случва – нали за това са тренировките – бе откровен както обикновено немският пилот. – Беше моя грешка, тъй като се озовах прекалено вляво при натискането на спирачките. Това означаваше, че изпуснах най-важните минути в края на втората сесия, но колата върви добре и Марк демонстрира това. Разликата между топболидите изглежда пак е много малка – допълни Фетел.