Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 RB7 представен преди тестовете във Валенсия

RB7 представен преди тестовете във Валенсия

48
0
RB7

Световните шампиони Ред Бул показаха формално новия си болид RB7 в питлейна пистата Рикардо Тормо, където днес започват първите предсезонни тестове във Формула 1.

Малко преди реалната презентация отборът пусна видео в уебсайта си, в което проследява процеса на създаване на състезателен автомобил.

Станахме част от най-елитните имена във Формула 1, от великите отбори в спорта и сме решени да градим върху това. Искаме да докажем, че сме в състояние да останем в тази елитна група. Бяхме най-успешния отбор в F1 през 2010 г. и желанието ни е да задържим тази позиция, като преследваме още по-големи успехи – заяви шефът на тима Кристиан Хорнер.

Според него пилотската двойка Себастиан Фетел/Марк Уебър е най-силната в спорта понастоящем, като и двамата ще са по-силни през предстоящия сезон, след като записаха най-успешната състезателна година в кариерите си през 2010-а.

2011-а определено ще е тежка, но това е фантастична не само за нас като участници, а и за феновете. Надпреварата ще е невероятна. Сигурен съм, че резултатите ще са променливи, неизбежно е да има върхове и спадове през един толкова дълъг сезон, но докато прилагаме наученото през 2010 г. и даваме най-доброто от себе си, нещата ще се подреждат от само себе си – точно както стана миналата година – допълни Хорнер.

RB7 е дело на гениалния конструктор Ейдриан Нюи, чийто RB6 безспорно бе най-бързия болид през 2010-а.

Подготовката за новия сезон бе интересно предизвикателство за нас. Има множество промени в правилата и макар да не са толкова радикални, колкото бяха тези за 2009 г., основните наложиха сериозно реконструиране и RB7 е доста различен от миналогодишния автомобил. Ние обаче продължихме с философията си на продължаваща еволюция. RB6 бе еволюция на RB5 от 2009 г., а новият болид е трето поколение от една успешна поредица – сподели Нюи.