Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Реагирах прекалено остро спрямо Хамилтън, заяви Бътън

Реагирах прекалено остро спрямо Хамилтън, заяви Бътън

37
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън заяви, че е реагирал прекалено остро спрямо Люис Хамилтън след Гран при на Германия.

След като изгледах състезанието, смятам, че реагирах прекалено остро спрямо маневрата на Люис. Разбирам защо е помислил, че му оставям мястонаписа пилотът на Макларън в Туитър акаунта си. – Изумително е, че и двамата взехме завоя!! F1 направи страхотно шоу и дано продължи така!

Хамилтън опита да изпревари сънародника си в шести завой, след като Дженсън го отвори прекалено. Двамата се удариха на излизане от кривата. Състезателят на Мерцедес каза, че е помислил, че Бътън ще го пусне. На това съперникът му реагира с репликата, че би било много скучно, ако всички просто го пропускат, за да върви напред.

Бътън финишира осми, а съотборникът му Кевин Магнусен – девети в надпреварата на Хокенхайм. Резултатът бе крайно разочарование за тима им Макларън, призна рейсинг директорът Ерик Булие.

Трябваше да вземем добри точки, а вместо това се прибираме, след като загубихме почва спрямо основните си съперници. Това е безкрайно разочароващо. Инцидентът на Кевин в първи завой бе крайно лош късмет. Той потегли страхотно и се опитваше да остане близо до Валтери Ботас. [Фелипе] Маса бе от външната страна и вероятно не го видя. Кевин нямаше да отиде и бе без каквато и да е вина за станалото. Затова е още изнервящо, че катастрофата съсипа шансовете му за класиране в топ 4. Според мен обаче Кевин заслужава поздравления за уравновесеното си каране след удара. Щеше да е лесно да загуби концентрация, след като отиде в дъното на колоната. Той обаче се справи невероятно зряло. Две точки са неголяма награда, но Кевин работи упорито за тях. Дженсън също кара чудесно, демонстрира огромен борбен дух, дори когато обстоятелствата бяха срещу него. Бе с крайно агресивна стратегия, която, както се оказа в течение на надпреварата, не сработи. Въпреки че се защитаваше страхотно, той бе уязвим за съперниците, след като гумите му се износиха – обясни Булие.