Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Реакции

Реакции

35
0

Различни реакции имаха пилотите за вчерашните катастрофи в първите завои след старта на Индианаполис. Дейвид Култард (Ред Бул) например направо заяви, че е благодарен на Хуан Монтоя задето е елиминирал няколко от съперниците му толкова бързо. 7 състезатели отпаднаха директно в катастрофата на първия завой. Култард пък финишира седми, като с двете си точи помогна на отбора си да изпревари Уилямс в класирането при конструкторите.

Първо, специални благодарности на Монтоя за приноса му към спечелването на моите точки – измайтапи се шотландецът след състезанието. – Аз бях до Кристиян (Клийн – б.а.) в началото на първия завой и видях Тонио (Лиуци – б.а.) да идва. Заформящата се ситуация никак не ми хареса, така че намалих, останах в средата на трасето и пуснах всички да минат. После обаче наваксах, след катастрофата – допълни Култард.

Сред невинните, пометени в хаоса, бе калифорниецът Скот Спийд, за когото това бе първа надпревара на родна земя.

Ами това е автомобилният спорт, нали? Просто се озовах на грешното място в грешното време. До онзи момент имах страхотен уикенд. Но все някога нещата ще се обърнат в моя полза и ще дам добър резултат – коментира американският пилот на Торо Росо.

Дженсън Бътън (Хонда) единствен от участвалите в катастрофата продължи, но не за дълго.

Нямам представа какво стана. Мисля, че Монтоя удари едно от задните ми колела. А имаше място от вътрешната страта. Не знам дали просто предната част не е поднесла или е заради това, че е ударил Кими. Но в крайна сметка директно ме избута в Хайдфелд – обясни своята гледна точка англичанинът.

Ник Хайдфелд пък съвсем нямаше идея какво доведе до смразяващите салта, които направи неговия BMW Заубер, но бе благодарен, че се измъкна невредим от тежкия удар.