Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул бяха прекалено бързи, за да стигна първа редица, заяви Розберг

Ред Бул бяха прекалено бързи, за да стигна първа редица, заяви Розберг

28
0
Нико Розберг

– Това бе доста по-вълнуваща квалификация от тези в последните състезателни уикенди – заяви шефът на Мерцедес Рос Браун след битката за разпределение местата на стартовата решетка за Гран при на Абу Даби.

Пилотите на екипа от Бракли Нико Розберг и Люис Хамилтън се наредиха трети и четвърти в сесията, изпреварени единствено от тези на Ред Бул.

Нико направи много силно представяне, оглави таблицата в Q2 и накрая записа силно трето място. Люис вървеше добре – толкова, че започнахме да се вълнуваме на питуола, когато се завъртя. Изглежда причината за това е технически проблем, който ще разследваме. Няма да разберем как щеше да приключи тази обиколка, но със сигурност сме по-близо (до Ред Бул) като скорост в една обиколка, отколкото бяхме напоследък. Вчера не бяхме особено доволни от темпото си в дълги серии от обиколки, но състезателите и инженерите свършиха страхотна работа, за да променят това. Стратегията очевидно ще е важна и съм убеден, че ще има както варианти с един, така и с два питстопа. Определено обещава да е интригуваща надпревара – добави Браун.

Розберг отбеляза, че е страхотно да запише още една положителна събота. Целта дотук е изпълнена, каза още той, а тя е Мерцедес да са възможно най-близо до Ред Бул.

От трета и четвърта позиция можем да вземем много точки за конструкторския шампионат. Обиколката ми в Q3 не бе страхотна, но така и така нямах кой знае какъв шанс да подобря време си. Марк [Уебър] и Себ [Фетел] просто бяха твърде бързи, за да стигна първа редица. Но съм убеден, че можем да направим добро състезание утре – каза още Нико.

Първоначалното обяснение на Хамилтън за завъртането в края на квалификацията бе, че нещо е станало в задната част на колата.

Беше много силен тур и вероятно можеше да ни изведе на първа редица, тъй като вървях с четири десети от секундата по-добре спрямо първия си опит, но такива неща се случват. Четвърта позиция е добра, като се има предвид, че времето за нея го дадох при предишното си излизане. Хубавото е, че сме пред Ферари и там трябва да останем – коментира англичанинът.

Малко по-късно Браун обясни, че проблемът в колата на Хамилтън е бил счупено долно А-рамо на задно дясно окачване.

Открихме проблема след връщането на колата. Ще прегледаме всички данни, за да видим какво може да го е провокирало. Не сме имали грижи досега с тези компоненти. Може да е проблем в отделна част или нещо заради начина на преминаване на бордюрите, или някакво друго събитие. Не мисля, че има сериозен риск за утре – каза още Браун.