Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул доволни, че и двата болида стигнаха топ 10

Ред Бул доволни, че и двата болида стигнаха топ 10

41
0

Марк Уебър повтори своето и на отбора си Ред Бул най-добро квалификационно представяне този сезон – австралиецът стартира утрешната Гран при на Турция от трета редица и ще се нареди на шестото място, до Роберт Кубица (BMW Заубер). След като вчера следобед “се изпързаля на метафорична бананова кора” (както се изразиха от отбора му) и създаде работа на механиците за цяла нощ, днес той се реваншира чудесно и възнамерява да се бори за точки. До момента в изминалите четири старта, Уебър не е печелил точки само веднъж – в откриващата сезона надпревара в Австралия.
Хубаво е да спечеля шестото място днес, след като така разочаровах отбора вчера с катастрофата си. Единственият проблем от този резултат е, че ще съм в лявата част на грида – коментира и самият пилот.
Съекипникът на Уебър Дейвид Култард, който не се справя толкова добре в официалните тренировки за място, този път кара още от първата част с по-мекия тип гуми. Така шотландецът този път стигна сегмента с най-бързите десет пилоти в сесията, но пък тогава сложи по-твърдия тип и съответно остана 10-и. Освен това е с повече гориво, което допълнително го забави, но може да се окаже решаващо в състезанието.
За да стигна до последния сегмент, използвах всичките си меки гуми – по два комплекта в първите две части на квалификацията, но не исках да поемам никакви рискове – обясни Култард. – Заради това ни останаха само твърди. В третия сегмент направих само едно излизане, за да пестим гориво, така че автомобилът бе и много тежък – допълни той.
Шефът на тима Кристиан Хорнер дообясни ситуацията при Дейвид, като заяви, че при липсата на меки гуми въпросът е бил да се изгради правилна стратегия за утре. Участниците в последната част на квалификацията нямат право да дозареждат след края на сесията и затова в Ред Бул предпочетоха Култард да има повече бензин на старта.