Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул е отборът, в който има ясно определени №1 и №2,...

Ред Бул е отборът, в който има ясно определени №1 и №2, заяви Хамилтън

61
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Ред Бул е отборът, в който има ясно определени позиции на номер 1 и номер 2 на пилотите, заяви Люис Хамилтън. Твърдението на английския пилот дойде, след като съветникът на отбора от Милтън Кийнс Хелмут Марко бе категоричен, че в Мерцедес определяли местата на състезателите си.

Скандалът със заповедите от бокса по време на Гран при на Малайзия, спазването на инструкциите от страна на Нико Розберг и нарушаването им от Себастиан Фетел продължава да водят до обсъждания и коментари. Хамилтън отхвърли твърдения, че е получил преференциално отношение за сметка на съотборника си. Освен това той продължава да е категоричен, че двамата с германеца са с напълно равен статут.

Те (Ред Бул) имат ясно определени номер едно и две, винаги е било така – обясни Хамилтън. – И поради тази причина имат настоящите си проблеми. При нас няма такова нещо. От момента, в който започнах разговорите с тима, съм заявявал, че желанието ми е да сме равни. Не съм искал да бъда фаворизиран. Подобно нещо не ми е било предлагано, но трябваше да го кажа – че не съм състезател, който идва в отбора и иска подобно отношение като много други пилоти. Трябва да можеш да се погледнеш в огледалото и да кажеш, че си спечелил честно и почтено. В Малайзия нямах усещането, че съм стигнал позицията си по този начин. Направих прилично състезание, но не се чувствам кой знае колко добре за него.

На въпрос дали по време на преговорите си с Мерцедес изобщо е обсъждал статута си, Хамилтън заяви:

– Не. Помня, че казах на Рос [Браун], че искам равенство в екипа.

Англичанинът се извини на съекипника си след надпреварата на Сепанг и заяви, че Нико е заслужавал да е трети във втория кръг от световния шампионат за 2013 г. Обяснението от страна на екипа бе, че пилотите трябвало да внимават с разхода на гориво.