Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул губи основен спонсор заради Рено

Ред Бул губи основен спонсор заради Рено

60
0
Ред Бул

Бъдещите планове на Ред Бул да прекрати партньорството си с Рено като доставчик на мотори може да доведе до загуба на основен спонсор и солидна сума пари. Става въпрос за компанията Инфинити, част от алианса Рено-Нисан. Договорът на „Биковете” с Инфинити е до края на 2016 г. и на теория е независим от този с Рено за задвижващи системи. Което би трябвало да означава, че Ред Бул не са задължени да използват Мотори на френската компания.

Според други източници обаче ако Ред Бул не използва агрегати на Рено, то Инфинити не е задължен да спази контракта си и да остане с тима на Дитрих Матешиц. Последният има сериозно намерение да се откаже от Рено още след края на този сезон и да вземе по-конкурентни двигатели.

Първата опция пред тима беше Мерцедес, но след нежеланието на дгерманците да доставят моторите си на сериозен конкурент в битката, единствената реална опция остава Ферари. Ако се беше стигнала до сделка с Мерцедес, то беше доста по-вероятно Инфинити да остане при Ред Бул, тъй като марката и Мерцедес са вече партньори в проекти за серийни автомобили.

Ако Инфинити се окаже от Ред Бул, това ще отвори много сериозна дупка в бюджета на отбора от Милтън Кийнс, като това ще означава автоматично и оттегляне от екипа на доставчика на горива и масла Тотал.