Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул има 3 седмици да намери двигатели за 2016 г.

Ред Бул има 3 седмици да намери двигатели за 2016 г.

73
0

Собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц обяви, че неговият тим във Формула 1 има 3 седмици, за да си осигури доставчик на двигатели и да участва в шампионата на Ф1 и през 2016 г. Така босът удължи с 20-ина дни първоначално поставения краен срок, който беше 31 октомври. Така спортният директор на „Биковете” Кристиан Хорнер и главният съветник Хелмут Марко имат на разположение вече по-малко от 3 седмици, за да се справят със сложния казус.

„Удължих крайния срок с още 3 седмици, заяви Матешиц, което означава до 21-22 ноември. – Ситуацията е ясна. Не можем да вземем никоя от съществуващите задвижващи системи в момента, защото всички отбори се страхуват, че ние ще бъдем по-бързи от техните заводски пакети. Както знаем, не можеш да купиш кураж или спортен дух. Остават някои сложни варианти за решения и не знам дали аз трябва да мина през тях.”

Матешиц също така отхвърли слуховете, че тимът му може да бъде продаден на Рено в следващите седмици.

Заради ненадеждните и недостатъчно мощни задвижващи системи на Рено през последните 2 сезона, Ред Бул реши да започне действия по предсрочното прекратяване на договора си за мотори с Рено, а след това получи отказ за доставка на двигатели от Мерцедес и Ферари. Единствено от Хонда имат желание да снабдяват със задвижващи системи тима на Матешиц, но от Макларън използваха правото си на вето и не разрешиха това да се случи.